sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Paluu nykyhetkeen

Edellisen päivän nostalgiafiilistelyn vastapainoksi palautin itseni nykyhetkeen elokuvissa. Nyt on nähty omaksi ja perheen hämmästykseksi uusin James Bond, Quantum of Solace (Hitunen lohtua). Täytyyhän sitä aikaansa seurata, vaikka epäilen, etten ollut ainoa, jotka ei pystynyt seuraamaan maailman luonnonvarojen riiston, rahanpesun ja korruption välisiä yhteyksiä tässä agenttitarinassa. Onneksi hitusen lohtua saa siitä, ettei Bondkaan tiennyt vasta kun elokuvan lopulla, miksi hän niitä roistoja jahtaa.

Heti elokuvan alkuun tuli pitkä takaa-ajokohtaus, jossa romutettiin runsaasti hyvää kalustoa. Sitten käytiin tappamassa joku, ja taas ajettiin takaa. Olisi ollut katsojaystävällisempää näyttää kilpajuoksun aluksi, ajetaanko takaa Bondia vai toisinpäin. Kuka kukin on -pohtimisen sijasta olisi voinut keskittyä ihailemaan katoilla ja seinillä kiipeämistä, jossa hämähäkkimiehelläkin olisi opittavaa. Lopun henkiinjäämistaisteluun ei täysin pystynyt eläytymään, kun on joskus katsonut Pelastusalan keskusliiton videon palon kehittymisestä, Mielessä kyti, että tuossa ne nyt vain hilluvat, vaikka on lämpötila on 500 astetta. Vielä niuhotan siitä, että filmi ei väkivaltaisuutensa vuoksi missään tapauksessa sopinut katseltavaksi alle 15-vuotiaille, joita elokuvateatterissa oli liian monta.

Vaikka elokuvaa katsoessa nukutti välillä, niinkuin aina bondeja katsoessa, ja vaikka naureskelin, että tuosta se ei nyt selviä ja nämä leffat loppuvat tähän, niin olihan se hienosti tehty. Komeita maisemia ympäri maailmaa ja kaikkea mitä viimeisimmällä elokuvatekniikan osaamisella vain pystyy aikaan saamaan. Mielestäni Quantum of Solacesta ei kannata etsiä juonta tai Bondin sielunelämää, vaikka molempien väitetään olevan olemassa. Eniten saa irti, kun keskittyy elokuvan visuaaliseen antiin ja kuuntelee tarkkaan Bondin harvat repliikit.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"...kuuntelee tarkkaan Bondin harvat repliikit" :D
Yhdyn edellisen postauksesi kommentaattoreihin, jokos kohta julkaistaan kirja/kirjoja?

Tukholman retki lähestyy, kahden viikon päästä su lähtö. vaeltelin "arkistoissasi", sähän olet kirjoittanut vuosi sitten pikaturistille matkareitinkin mitä pitkin kannattaa vaeltaa, heh.
Itse asiassa kaivelin lussebullar-reseptiä, olet sen minulle antanut. Ja enhän sitä nyt sitten löydä :( Onneksi muistan, että kesella on rahkaa, vaikkei kuulemma ihan samaa, mutta melkein. Jos se säilyy, minä ostan sitä juuri kohta Tukholman keikalla parikin purkkia,jep! Sieltä hallista? meidän kahden blogimiitti? paitsi mun mies lähtee mukaan, mutta ei se mua haittaa. Meitä lähtee mun kollegoitakin iso lauma, eikä nekään haittaa! :D

-lea kirjoitti...

Krisu, yleisön pyynnöstä ryhdyn nyt miettimään romaanin juonta ;)

Ihanaa, elämäni ensimmäinen blogimiitti, ehkä se halli olisi riittävän hieno ympäristö tälle tapaukselle ja kesellan ostamiselle? See you! :D

I.O.Rumdum kirjoitti...

Osoitteenmuutosilmoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Missä olet? Mä en löydä mistään sun s-postiosotetta, en voi ottaa yhteyttä. Lähtö tänään, voin laivalla vielä katsoa postit :
kr.posti@gmail.com

-lea kirjoitti...

Ruu, kiitos osoitteenmuutosilmoituksesta, tullaan käymään :)

Krisu, oli mukava blogimiitti ;)

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...