tiistai 7. huhtikuuta 2009

Valoa näkyvissä

Vuodenaika vaihtui rajusti. Kylmän, lumettoman ja auringottoman talven ote kirposi yhdessä päivässä. Viime viikonloppuna iltakävelyllä Hammarby Sjöstadissa tunnelma oli epätodellisen eksoottinen, kuin olisi pitemmälläkin matkalla. Nyt on palattu normaaliin harmaaseen, vettä sataa, mutta saavathan kevätkukkijat vettä.

Nuorempi veljes on täällä viettämässä pääsiäislomaa. Koko kevään odotettu Djurgårdenin ensimmäinen ottelu oli maanantaina, muutenkin aika on kulunut jossain tuolla kaupungilla vanhojen koulukavereiden seurassa. Alkuajan vaikeuksista huolimatta kolme vuotta yläastetta riitti juurruttamaan hänet täkäläiseen kaveripiiriin. Ruotsin kielikin tuli siinä sivussa opittua.

Vanhempi veljes kävi täällä viikonloppuna myös, opiskelupaikkojen haku käy tässä vaiheessa työstä. Eilistä AMK-yhteishaun jumiintumista ei olisi enää tarvittu nuorten riesaksi. Olen sivusilmällä seurannut, miten pirstaleista ja sekavaa oppilaitosten antama informaatio hakijoille on. Oli se vain helppoa aikoinaan, kun olisi yksi hakuopas, ja mitä siitä ei löytänyt, sitä ei tarvinnut tietää.

Tänä pääsiäisenä ei meille ole vielä ostettu yhtään yllätysmunaa, vaihteen vuoksi hankin edullisesti Kronfågelin yllätyskanan. Kaksi euroa kilo.

Hauskaa pääsiäistä!

7 kommenttia:

June kirjoitti...

Onpa hienon värinen kuva! Täällä on myös harmaata, ja luntakin maassa vielä reippaasti. Lisätään siihen pistävä merituuli, niin voi kuvitella, miten mukava on lähteä polkemaan jääpolanteisilla pyöräteillä kohti keskustaa... Tiedossa erään kaupunginvaltuutetun haastattelu/juttutuokio koulujen suuruuksista, iik!

Virpi P. kirjoitti...

Kaunis talvikuva on.
Oikein hyvää pääsiäistä lahden taakse!

-lea kirjoitti...

Bubble, älä vain kaadu sillä pyörälläsi, onhan kypärä päässä ja villahousut jalassa ;) Hienoa kun haet noin laaja-alaisesti tietoa graduusi, siitä tulee hyvä!

Katriina, hyvää pääsiäistä sinne Jyväskylään myös! Joskus sattuu kamera olemaan mukana, kun valo-olosuhteet ovat ihanteelliset, useimmiten kyllä ei.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä Tukholmaan sinulle ja paikalla oleville isolle ja pienemmälle (kumpi on kumpi?) kaimakselle!

-lea kirjoitti...

Anonyymi, olet aika hyvin perillä asioista, piti ihan komentaa kysymyksesi johdosta kaimat selät vastakkain. Tällä hetkellä vanhempi pitää etuliitettä hallussaan parin sentin ja noin viiden kilon kokoeron turvin ;)

tuulijärvi kirjoitti...

Täällä Suomen pääkaupunkiseudulla on tyypillinen huhtikuinen sää, sataa ja paistaa vuorotellen, sumua ja aurinkoa vuorotellen. Jo edesmennyt piispa Eino Sormunen vertasi huhtikuun säätä karjalaiseen ihmiseen, joka myös "sataa ja paistaa" joskus nopeastikin vaihtuvaan tahtiin.

-lea kirjoitti...

Hei Tuulijärvi,
täällä ollaan jo Suomen keväässä, kaunista mutta kylmää :) Lauantaina Tukholmaan tuli aurinko näkyviin, ihmiset kulkivat lyhythihaisissaan kun lähdimme laivalle.

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...