tiistai 6. marraskuuta 2007

Ostosmatkailua Vasastanissa

Tukholman kävijä jää helposti pyörimään Vanhaan kaupunkiin ja Drottninggatanille päivän ostoskierroksella. Taas tänään ystävätär valitti, että mitään ei löytynyt, samoja kauppoja mitä Suomessakin, teinivaatteita ja krumeluureja käsilaukkuja. Tässä ehdotukseni vaihtoehtoiseksi ostoskierrokseksi:

Ensin mennään tunnelbanalla Odenplanille. Kun seistään selkä kohti kirjastoa ja naama kohti kirkkoa, oikealla puolella Karlbergsvägenin varrella on ulos pieneltä näyttävä sisältä iso vaateliike, josta löytyy iso valikoima naisten vaatemerkkejä. Sekä sopiva menoasu illaksi että jotain pirteämpää töihin pitäisi löytyä aika vaivattomasti, kun pyytää myyjiltä apua etsimisessä.

Sitten Odengatanille, joka on Odenplanin vastakkaisella puolella. Kirkon jälkeen oikealla puolella on yksi Tukholman parhaista keittiötarvikekaupoista, kaikki mahdolliset kokkauksessa tarvittavat välineet löytyvät näppärästi. Espressokeitin, jäätelökauha, kunnon veitset (ei käsimatkatavaroihin) ja hauska kakkuvuoka, mitä nyt ikinä talossa tarvitaan.

Kun pysyy samalla puolella katua, kohtapuolin kadunkulmauksessa on kirjakauppa, jonka hyllyillä on mahtava valikoima englannin- ja ruotsinkielisiä terapiaa, psykologiaa, elämänhallintataitoja ja kasvatusta käsitteleviä kirjoja. Vähän matkan päästä löytyy lisää kirjoja New York Stories - Amerikkalaisten kirjojen kaupasta. Siinä välillä saa aikaa kulumaan myös antiikkikaupoissa, joista voi hankkia vaikka posliinikoiran. Niitä on Ruotsissa saatavissa vielä runsaasti ja eri rotuisina, mutta eiköhän niistäkin tule arvokkaita keräilykappaleita ajan saatossa. Mielestäni spanielit ovat mukavan näköisiä posliinisina.

Lopuksi salaattiannos Cafe Comossa vähän matkaa eteenpäin edelleen Odengatanin varrella nurkkauksessa. St. Eriksplanilta pääsee takaisin laivalle tai minne sitten matka rientääkään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa tosissaan houkutella reissu Tukholmaan, en edes muista milloin viimeksi kävin, ehkä kymmenen vuotta sitten. Ja vain kerran olemme olleet kaksi kokonaista päivää, jolloin ehti nähdä vähän enemmän.
Häpeän aina käydessäni kankeaa ruotsiani. Kuitenkin mielessä kaihertaa ajatus, että pitää osata puhua ruotsia. Ruotsalainen serkkuni sanoi ennen kouluruotsini kuulostavan Raamatun kieleltä, ikä se oikein houkutellut jatkamaan.

Onko riikinruotsi tarttunut sinun suuhusi? Se on minusta kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

Ei riikinruotsi tartu, etenkin ne ässät ovat mahdottomia. Tosin 15-vuotiaamme on ne omaksunut. Ruotsalaiset naiset puhuvat korkeammalla äänellä, ja muutenkin tunnen puhuvani tönkköruotsia, paitsi täällä töissä, jossa monet muutkin puhuvat ruotsia vieraana kielenä. Mutta jotkut pitävät suomenruotsia kauniina, etenkin nuori polvi, koska muumit puhuvat sitä :)

Tervetuloa, järjestetäänko blogimiitti ;?
-whatsoever

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...