sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Äitienpäivän aiheet

Äitienpäivää ei vietetä Ruotsissa vielä tänä viikonloppuna vaan toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Päivän kunniaksi muutama linkkivinkki ruotsalaisista blogeista, jotka tavalla tai toisella liittyvät äitiyden teemaan. Suuria tunteita liikkuu Abben isän iltahetkessä. Hänellä on kaksi poikaa, joista nuorempi Abbe on sydänvikainen ja jolta on löydetty kromosomipoikkeama. Että voikin joku kuvata kauniisti lapsiperheen rauhallista iltaa ja sanoittaa isän kokemusta, joka niin kovasti muistuttaa äidin kokemaa.

Reipasta, positiivista äitimeininkiä löytyy tonårsmorsalta, joka taiteilee neljän lapsensa kanssa, tyttäret ovat jo melkein aikuisia. Näytteeksi sopii elävä kuvaus karvaisten jalkojen löytymisestä aamulla tyttären sängystä, ja tyttärellä on ihan sileät jalat. Koska lapset ovat puoliksi gambialaisia, pääsee blogin kautta katsomaan myös kaksikulttuurisen perheen arkea.

Rajun näkemyksen äitiyteen tarjoaa Någons mamma-någons dotter -blogi, johon kirjoittavat sekä äiti että tytär. Äiti istuu vankeustuomiota naisvankilassa, tytär miettii äitisuhdettaan, kertoo vierailuista isoäidin luona lasten kanssa. Moneen äitiyskokemukseen sisältyy särö. Joku äiti vierailee lapsensa luona vankilassa, tai niin kuin tässä, aikuinen tytär ja itsekin äiti vierailee äitinsä luona vankilassa. Nämä äidit eivät kaipaa kunniamerkkihuomiota eivätkä sitä saisikaan, mutta ehkä ansaitsisivat.

Listalta löytyi myös lapsenlapsiblogi, jonka tarkoituksena on jakaa muiden isovanhempien kanssa ajatuksia isovanhemmuudesta. Puoluepolitiikkaa moderaateissa harrastavan isoäidin ajatus on vielä kehittelyasteella, mutta viimeisen postauksen perusteella on lupa odottaa enemmän jatkossa. Idea voi tosiaan olla kehittelemisen arvoinen, isovanhemmuuskin muuttaa muotoaan ja kokemusten jakaminen blogissa tätä päivää.

Hyvää äitienpäivää!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ILY

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...