keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Kärhö nupullaan

Suomen pihamaalla kärhö on päättänyt kukkia ensimmäistä kertaa, ja tekeekin sen nyt kunnolla. Siksi tuo mitäänsanomaton kuva muistuttaa bloginpitäjää ja -lukijoita puutarhan ihmeestä, joka tapahtui juuri kun olin hyväksymässä, ettei kasvini vain sovi Suomen kylmiin keväisiin. Aikaisempina vuosina ei alkukesän normaaliin kukinta-aikaan ole ollut kukan kukkaa, vaan ainoastaan loppukesästä pari kukintoa muistuttamassa, että kukkiakin osaisin jos viitsisin. Nyt koko kasvi on täynnä nuppuja, mutta muuten sen kauneudessa ei ole kehumista. Lehdet ovat vähissä, enemmänkin näkyvissä on ruskeita köynnöksen rankoja ja viime vuoden kuivaneita lehtiä. Eikö joku sanonut, että kasvit ryhtyvät kukkimaan kun ovat kuolemaisillaan?

Eilen illalla harmitti kun ei voinut toteuttaa jokaisen ulkosuomalaisen kansalaisvelvollisuutta äänestää Suomen euroviisuedustajaa. Onneksi systeemin muutoksella ei ollutkaan pelättyjä vaikutuksia. Molemmat ruotsalaisten suosikkimaat Norja ja Suomi pääsivät jatkoon, vaikka täällä ei oltukaan äänestysvuorossa. Päivän DN oli noteerannut Teräsbetonin onnistumisen ihan kuvan kanssa. Täällä myös jännitetään miten ennakkosuosikki Ruotsin edustaja torstaina pärjää, mutta samalla ollaan aika vaisuja verrattuna aikaisempiin vuosiin. Ehkä Carolan ja The Arkin odotettua heikompi menestys on opettanut jotain.

8 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Suurennettuna kärhö-kuvakin on viehättävän vihreä ja täyteläinen. Olenko muuten kehunut blogisi uusiutunutta ulkoasua, se on kertakaikkiaan kaunis kokonaisuus!

Krisu kirjoitti...

Miten noin isot nuput voi jo olla? Joku aikaisin kukkiva lajike? Mun kärhöt vasta kasvattelevat varsia ja lehtiä.
Minäkin katson aina euroviisut, heh. Ja tangomarkkinat! ;)

Anonyymi kirjoitti...

miten se nyt noin nappasi kommentin, etten ehtinut edes osotetta laittaa oikein, höh. Tässä se linkittyy oikeaan blogiin.

Krisu

-lea kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla suurentamista, vaikka kohde on pieni. Ja SUURkiitos ulkoasun huomaamisesta, ihmeekseni kärsivällisyyttä löytyi erilaisten bloggerin värisäätöjen löytämiseen :)

-lea kirjoitti...

Krisu, me taidetaan olla ihan online :) Älä vain kysy lajia, se mikä oli tarjouksessa K-raudan keskikesän alennusmyynnissä muutama vuosi sitten ...

-lea kirjoitti...

Katriina, tässä sen näkee, miksi pitää aina muistaa kirjoittaa, kenelle kommentoijalle vastaa, Krisu oli ehtinyt laittaa jo kaksi kommenttia ennen vastaustani kommenttiisi sillä aikaa kuin kirjoittelin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ala mitään. Mulla on ollet kärhö aikanin kuusi vuotta ja joka vuosi olen tuominnut sen kuolleeksi. Tänä vuonna sen ensikerran on "elossa" kolme vaivaista viiden sentin itua.
Ja Sulla jo nuppuja. Nyhh...

-lea kirjoitti...

hejoko, antaisin kyllä kaiken tietämykseni käyttöösi, jos tietäisin mistä äkillinen kukkiminen johtuu. Ainakaan hyvällä hoidolla, lannoituksella tms. ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ei myöskään talvisuojauksella. Mutta nyt muistan, että viime kesänä katkoin yhden lehden verran köynnösten latvoja...voisikohan se vaikuttaa????

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...