perjantai 14. syyskuuta 2007

Leijona nukkuu

Tämä auringonlasku tallentui kameralle matkalla vuorten yli Letsitelestä Luken maatilalta lentokentälle. Matka lentokentälle oli taas uudenlainen elämys, näimme lisää afrikkalaisia kyliä ja vaikuttavan kauniita maisemia.

Etelä-Afrikan uskonnollisiin yhteisöihin
saimme pikaisen mutta mieleenpainuneen kosketuksen Zion City Moriassa, jossa ihmisiä oli kokoontunut kristityn ja samalla afrikkalaiseen traditioon nojautuvan, Zion Christian Church -kirkon kokoukseen. Vuoren rinteeseen kirjoitettu kirkon nimi ja symboli näkyivät kymmenien kilometrien päähän. Paikalle kerääntyneiden ihmisten valtava määrä ja alueelle parkkeeratut linja-autot toivat elävästi mieleen suomalaisten herätysliikkeiden kesäkokoukset, ja oikeastaan samasta asiastahan on kyse.

Aurinko, kuu ja tähdet näyttivät Etelä-Afrikassa toisenlaisilta. Linnunrata näkyi tiheänä pienten valkoisten pisteiden vyönä lähempien tähtien takana, joista erotimme etelän ristin. Tähtien tuikkimista öisellä taivaalla säesti kaskaiden terävä siritys, ehkä jossain mörähti virtahepo, ja pöllö huhuili oksallaan. Aina kun palaan niihin muistoihin, tunnari lähtee soimaan:

In the jungle, the mighty jungle
The lion sleeps tonight
In the jungle, the quiet jungle
The lion sleeps tonight.

Near the village, the peaceful village
The lion sleeps tonight.
Near the village, the quiet village
The lion sleeps tonight.

Hush my darling, don't fear my darling
The lion sleeps tonight
Hush my darling, don't fear my darling
The lion sleeps tonight.

A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh
A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh
A-weema-weh A-weema-weh A-weema-weh A weema-weh
A-weema-weh A-weema weh A-weema-weh A-weema-weh

(Solomon Linda, 1939)

Ei kommentteja:

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...