maanantai 24. syyskuuta 2007

Huligaaneja ja gangstereita

Kylläpä on hulinaa tuolla ulkona. Pitäisi olla tavallinen maanantai-ilta, ihmiset rauhallisesti kodeissaan, mutta kaikkea muuta. Sekä arvokuljetusryöstö että mestaruusottelu jalkapallossa samana iltana, kuinka sattuikaan. Tänään piti tapahtua myös toisen ryöstön, mutta ihme ja kumma, joku huomasi, että arvokuljetusta lähdettiin seuraamaan, ja kaverit jäivät kiinni. Nyt helikopteri pörrää tässä keskustan yläpuolella, varmaan poliisi liikkeellä sielläkin. Kymmenen aikoihin seisoimme naapureiden kanssa parvekkeilla ihmettelemässä hirveää pauketta, sen täytyi kyllä olla ilotulitus, mutta ensimmäisten pamahdusten aikana säikähdin jo, että gangsterisota on alkanut.

Arvokuljetusryöstöt ovat lähes jokaviikkoisia. Käsittämättömästi tekijät pääsevät aina karkuun, edes vahingossa poliisi ei liiku lähimaillakaan ryöstöjen aikana. Muutama viikko sitten perjantai-iltana jahdattiin automaattiaseilla varustautuneita ryöstäjiä lentokentän liepeillä. Tänään oltiin Kistassa, vähän Tukholman ulkopuolella, ja ne toiset jäivät kiinni ihan keskustassa, Centralbrolla. Jollain ryöstöporukalla täytyy olla tarkkaan tiedossaan arvokuljetusten liikkeet ja toimintatavat, lisäksi heillä on uskomattomasti röyhkeyttä ja taitoa käyttää väkivaltaa. Autoja on räjäytelty ja automaattiaseita heiluteltu keskellä kirkasta päivää liikenteen seassa. Ihme, ettei ruumiita ole tullut.

Asumme rauhallisessa paikassa, mutta kun lähistöllä on sairaala, poliisilaitos ja paloasema, niin hälytysajoneuvojen äänet kantautuvat tänne sisäpihan puolelle tällaisina vilkkaina iltoina. Niin, tuolla Södermalmilla palaa 7-kerroksinen talo vielä kaiken lisäksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, onpas siellä hulinaa. Yllättävän paljon... -ruu morbidi

-lea kirjoitti...

Yllättävän paljon todella, mutta iso kylähän tämä on. Tosin päällisin puolin ja varmaan tilastollisestikin aika rauhallinen samankokoisten kaupunkien joukossa.

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...