lauantai 2. kesäkuuta 2007

Tukholma maistui vaisulta

Eilen kävin tutustumassa Smaka på Stockholm -tapahtumaan Kungsanilla. Tukholman seudun ravintolat, ruoka- ja viiniyritykset ovat näytillä ja myyvät maisteluannoksia, lavalla järjestetään kokkisotaa muistuttavia otteluita ja musiikki soi.

En oikein lämmennyt. Mereltä puhaltanut kylmä tuuli vei osaltaan viehätystä, eikä juuri alkanut tapahtuma ollut päässyt vauhtiin. Ainoat vauhtiin päässeet olivat lavan eteen pakkautuneet eläkeläiset, jotka kärkkyivät kokkisodan maisteluannoksia. Muuten tunnelma oli vaisu, teltat tyhjiä ja yleisö vaelteli alueella eksyneen näköisenä.

Eniten pettynyt olin esillepanoon. Tapahtuman ilme oli kalsea ja mitäänsanomaton, oranssiset Smaka på Stockholm -kyltit olivat ainoa yhtenäinen elementti eri puolilla verkkoaidattua asfaltille rakennettua aluetta. Jotkut etniset ravintolat olivat satsanneet kojun ulkonäköön, mutta vaikutelmat hukkuivat sekamelskaan. Alueella suunnistaminen ilman karttaa oli myös hankalaa. Olisipa järjestäjät tehneet vaikka teemakadut, itämeri, välimeri, tyyni valtameri jne, niin edes jossain olisi päästy tunnelmaan, vaikka Meksikonlahdella.

Kiertelimme suomalaisten kaverien kanssa alueella, söimme paperilautasilta annokset keskitason thaimaalaista ruokaa, joimme kahvit kokkisotaa seuraten, ihastelimme tyhjillään olevassa ravintolateltassa hummereita ja sitten olikin jo niin kylmä, että oli pakko lähteä tavaratalokierrokselle NK:lle. Siellä jo vähän lämpenimme.

ps. Kävin tapahtumassa uudestaan sunnuntaina, meno oli jo ihan toisenlaista. Nyt maistelimme kälyni kanssa, joka on ruoka-alan ammattilainen, ruotsalaisia kalaherkkuja. Mainioita makuja, etenkin paistetut silakat etikkaliemessä olivat herkullisia, ilma oli lämmin ja ihmisiä valtoimenaan. Hyvin kuitenkin kaikki mahduimme iloiseen tunnelmaan.

Ei kommentteja:

Lähdössä

Grenoble syyskuussa Nyt ei vaan ehdi kirjoittaa, Tai ehtii kyllä, to do -listoja ja tekstiviestejä. Ei ehdi ajatella, vaikka päässä sur...